ATENCIÓ:
PEL MAL TEMPS, TOTES LES ACTIVITATS DE LA VESPRADA A GODELLA S'HAN AJORNAT A DISSABTE 5 DE JULIOL DE 2008.
DISCULPEU
PEL MAL TEMPS, TOTES LES ACTIVITATS DE LA VESPRADA A GODELLA S'HAN AJORNAT A DISSABTE 5 DE JULIOL DE 2008.
DISCULPEU
PROGRAMA
Matí a ca Bassot
10.30 h
PRESENTACIÓ DELS COL·LECTIUS
11.00-13.00 h
TAULES RODONES:
∞ Via Parc Nord: situació actual, projecte i lluites que s’estan organitant.
∞ Alternatives de cultiu i de treball a l’Horta. Amb llauradors tradicionals i ecològics de l’Horta Nord.
∞ La lluita social a la música popular.
∞ L’especulació i la situació de l’habitatge a l’Horta Nord.
∞ La situació de la llengua als instituts i universitats a l’Horta Nord.
13.00 h
DEBAT I POSADA EN COMÚ
Migdia a ca Bassot:
DINAR
Vesprada a la Plaça de l’Església de Godella:
TROBADA DE CULTURA POPULAR
16.00 h
∞ Cercavila popular i reivindicatiu, des de Burjassot fins Godella.
17.00-20.00 h
∞ Partida de pilota valenciana (entre els equips de pilota de Godella i Vinalesa)
∞ Jocs infantils.
∞ Marxa per l’Horta de Godella (amb explicacions de la situació d’aquestes contrades de l’Horta, etc.)
∞ Dansà
Nit, al Parc del Molí de Godella
20.00 h
CONCERT
∞ Tres Fan Ball - Apa i Teresa
21.00 h
SOPAR POPULAR (venda d'entrepans a preu popular)
22.00 h
CORREFOC
∞ amb les colles: Dimonis Socarrats de Campanar, Dimonis de Massalfassar i Dimonis de l'Avern d'Alboraia
22:30 h
CONCERT
∞ 33 d'Envit - Voltor - Atzembla - Los de Marras
Orígens:
La idea de l'Aplec va començar a gestar-se en les ments i ànims de tot un seguit de companyes i companys de diversos pobles de l'Horta Nord, activistes de diverses històries tant a nivell social, com cultural, de defensa del territori, del sindicalisme, del feminisme, etc., que enteniem que davant la greu situació social, política, territorial, cultural i econòmica que pateix la nostra comarca, calia començar a posar-se a treballar totes i tots junts.
D'aquesta forma, i una vegada havent contactat amb més d'una vintena de col·lectius i organitzacions d'arreu de la comarca, exposant-los les nostres idees i intencions, ens hi vam posar mans a l'obra.
D'aquesta forma, i una vegada havent contactat amb més d'una vintena de col·lectius i organitzacions d'arreu de la comarca, exposant-los les nostres idees i intencions, ens hi vam posar mans a l'obra.
Què pretenem amb aquest Aplec?
Per al grup de persones que vam impulsar aquesta iniciativa, així com per a bona part de les organitzacions i col·lectius que ens hi han donat suport, o directament han participat de l’organització de l’Aplec, un dels objectius més clars que teniem i tenim, era el de reprendre i aprendre a treballar de forma unitària entre totes aquelles persones de l’Horta Nord que, des de l’ecologisme, la cultura, el sindicalisme, el feminisme, l’independentisme, i moltíssimes altres lluites populars, volem construir una societat més justa, per a totes i tots, i sense exclusions.
A més, aquesta necessitat, donada la terrible situació política, social i econòmica que patim, entenem que és més urgent que mai.
Per tot això, i a més de pretendre que aquest Aplec, siga el primer de molts més, i que ajude a impulsar i a reprendre l’organització de més Aplecs i activitats unitàries arreu de les comarques del País Valencià, volem que aquesta experiència que hem començat, servisca de punt de partida cap a la constitució de noves eines de treball col·lectiu, d’incidència social, i de defensa dels nostres interessos, com a persones que vivim i volem viure a l’Horta, i que volem defensar els nostres drets, la nostra cultura i la nostra terra, amb total normalitat i esperit integrador.
Per això, pensem que és tan important aquest Aplec, perque ha de ser una mostra viva i real de la diversitat que ens representa i de que és possible, entre totes i tots, bastir opcions a la terrible realitat que ens imposen.
Volem i hem de lluitar per poder viure la nostra cultura popular amb total normalitat.
Volem i hem de lluitar per poder viure de l’Horta, de la nostra terra, dels nostres conreus i formes tradicionals de vida.
Volem i hem de lluitar per poder viure de l’enriquiment i l’intercanvi cultural amb les companyes i companys que venen de fora a la nostra comarca, perque compartisquen amb nosaltres la seua cultura, i perque n’aprenguen la nostra.
Volem i hem de lluitar per una Horta Nord més solidària i justa, on puguem anar destruint les barreres del sexisme i la violència masclista.
Volem i hem de lluitar en definitiva, per una comarca per a totes i per a tots, no agenollada davant dels interessos de les grans empreses, del formigó, del folclorisme i del feixisme.
I tot això, des de la independència organitzativa, és a dir sense cap dependència econòmica de cap institució, organització, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada