18 de setembre del 2008

II APLEC DE L'HORTA NORD

Després de la celebració del 1er Aplec de l’Horta Nord, celebrat el passat 10 de maig i 5 de juliol a Burjassot i Godella ja estem de nou en marxa per tal de preparar la pròxima edició del mateix que tenim previst celebrar a les localitats de Montcada i Alfara de l’Horta proper 9 de maig de 2009.

Qui som?

Darrere de l’organització de l’Aplec de l’Horta Nord ens trobem al voltant d’una trentena de col.lectius i organitzacions culturals de la nostra comarca que des del feminisme, la defensa del territori, el sindicalisme, l’independentisme, defensa de la llengua, anticapitalisme…, intentem, a partir de la lluita unitària, transformar la realitat de la nostra comarca

Què pretenem?
Tres objectius clarament marcats:
-Possar damunt la taula i traslladar un debat dels problemes que afecten la nostra comarca (anterior edició: debats sobre l’especulació i l’habitatge a l’Horta Nord, situació de la llengua als instituts de la comarca, Via Parc Nord: projectes i resistències que s’estan organitzant, alternatives de cultiu i treball a l’horta)
-Fer tota una demostració de cultura popular als carrers dels nostres pobles perquè els nostres veïns i veïnes puguen conèixer i gaudir de la nostra cultura: correfocs, partides de pilota valenciana, passejades per l’horta , dansaes, bastoners, jocs tradicionals, rock de la comarca…
-Més enllà de l’Aplec volem fer lligams entre les diferents organitzacions i persones de la comarca per fer front d’una manera unitària i continuada als problemes i reptes que afrontem per aconseguir una comarca per a tots i totes.

Cóm afrontem el proper Aplec?
En principi aquest proper Aplec l'enfoquem en dos lluites molt concretes:
-La defensa del territori, Via Parc Nord (contem amb gent de la Plataforma NO A LA VIA PARC NORD), doncs és el projecte que de manera més seriosa amenaça una gran part de l’horta de la nostra comarca, i
-Lluita contra la precarització laboral. Directiva de les 65 h. Volem realitzar una feina d'informació sobre aquesta directiva i organitzar les resistències comarcals per fer front a la precarització, amb la Coordinadora Obrera Sindical.
Volem que creixca el nombre de persones i col·lectius que som darrere la seua organització, així doncs, la preparació no ha fet sinó començar. Esperem la teua incorporació tant a nivell d’organització com personal per fer més potent i ric aquest Aplec que no és més que una iniciativa popular.

Podeu afegir-vos enviant un correu-e a aplechortanord@gmail.com

FOTOS DE L'APLEC